maandag 28 januari 2013

Luisteravond 56 ~ januari 2012
Een terugblik voor wie erbij was maandag, even knarsetanden voor de afwezigen want er is terug heel wat lekkers de revue gepasseerd.

Op de muziek van Harold Budd, Bill Nelson & Fila Brazillia werden de eerste biertjes ontkurkt, deze geslaagde samenwerking uit 2002, Three White Roses & A Budd was een fijne easy opener :


Ik gooide een knappe vrouw in de arena met name Isgaard die vorig jaar samen met Rainbow Serpent de cd Stranger uitbracht:


Donkere ambient aangevuld met een knappe zangeres,'t is eens iets anders.

Joost zag mijn Edition cd's in de kast staan, dat waren"free"samplers horende bij het gelijknamige reeds ter ziele gegane tijdschrift over elektronische muziek.
We vernamen dat het blijkbaar nogal duur was om op die sampler te staan.
Joost had er namelijk zelf 2 nummers op uitgebracht onder de naam Jovica Storer, we speelden die dan uiteraard alsook 2 knappe nummers van Nattefrost, die eveneens op die verzamelaar stond.

Omdat het nu wel heel hard op een oude KLEM avond begon te lijken ,gingen we dan maar voluit en haalden we nog maar eens Michael Bundt met zijn Just Landed Cosmic Kid, een superieure em classic uit 1977.

Joost bracht reeds voor de derde keer The Bluebox Collection van  Iraniër  Amir Baghiri mee, en nu speelden we die zelfs!
Een 4 dubbele cd en een huizenhoge aanrader!
Er werd ruim geput uit City, het eerste schijfje, avontuurlijke elektronica die het genre mijlenver overstijgt.
meer info:
En hier:

Bepaalde klanken deden ons aan Michael Hoenig denken en aangezien elke gelegenheid goed is om de superplaat Departure Of The Northern Wasteland uit de kast te halen, klonk even later het machtige Sun and Moon door de boxen.

Het leek erop dat het een puur elektronische avond zou worden maar... Isidore Genois opende zijn apple...
Het eerste wat we te horen kregen was de Marvin Gaye's reïncarnatie, Michael Kiwanuka, we hoorden enkele nummers uit zijn Tell Me A Tale EP, quality popmuziek noemen ze zoiets, een full cd zou er aan komen, iets om naar uit te kijken.

Genoeg sérieux volgens Isidore G. en we kregen volgende ongein over ons:
Faye Richmonde, Saul T Peter en een zekere Miss Lee.
onderstaande links verklaren alles, onder het motto: "een hoesje zegt meer dan woorden".

http://www.google.be/search?q=Faye+Richmonde&hl=nl&rls=com.microsoft:nl-be:IE-SearchBox&rlz=1I7RNRZ_nl&prmd=imvnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=PZoeT76NBsifOtKY9bgO&ved=0CEUQsAQ&biw=1024&bih=648

http://www.google.be/search?q=Saul+T+Peter&hl=nl&rls=com.microsoft:nl-be:IE-SearchBox&rlz=1I7RNRZ_nl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=9poeT7rVBsaDOuWIxbgO&ved=0CC0QsAQ&biw=1024&bih=648

Vervolgens hoorden we Sluggy Dub, Orbiaanse dub van wAgAwAgA, verder onderzoek naar deze jongens is aangewezen, dit is een goeie start: http://www.discogs.com/artist/Wagawaga#t=Releases_All&q=&p=1

Deze keer bracht ARtroniks ons twee nieuwe nummers waarvan vooral het sfeervolle You're Touch ons zeer wist te bekoren.
Bezoeker van het eerste uur I.G. bracht zijn eigen compilatie dubbelaar mee, de maffe Isidore Genois heeft namelijk een hele leuke coctail-mix gebaard: Full Dimension Cocktails vol 01, in geen enkele winkel of downloadsite te krijgen, gelukkig heb ik mijn connectiesKnipogende emoticon.

Pieter kon niet aanwezig zijn maar Joost bracht enkele nummers mee die Pieter in Finland componeerde, bij momenten was Biosphere niet ver af.

Isidore G. breidde er de nieuwe BvDub aan met name Then, zeer sfeervolle meer gelaagde klanktapijten met gedoseerde beats, schitterende plaat!
Joost neemt in het najaar deel aan een kunstproject in Gent en had al 2 uitmuntende stukjes muziek klaar, in avant première mochten we onze oren de kost geven.

Net voor de classic trokken we nog es naar Noorwegen om Substrata 2.1 van Biosphere samen met Touch labelbaas Jon Wozencroft te beluisteren, als toetje draaide ik Oma, de digitale bonustrack van Bioshere's laatste worp N-Plants.
En dan was het tijd voor een grandioze Franse elektronische klassieker van Roland Bocquet met het grandioze Paradia uit 1977.
Een waardige afsluiter van een boeiende luisteravond, die LP had mister Genois enkele decennia geleden besproken in het muziektijdschrift De Wending en dus haalde ik dat magazine voor The Gatekeeper nog es boven.Nog enkele links, we spraken over een 3uur durende mix van The Orb
hier enkele links:
en verder nog een link voor Joost:
Enjoy it en tot de volgende voorzien op 19 maart

Antelias Musical Terveisiä


Bakerman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten