maandag 28 januari 2013

Luisteravond 55 ~ november 2011Zoals beloofd, een nieuwe service van het het huis!

Een overzichtje van wat er zoal in de Blue Room te horen was.

Op 22 november legde Kristian Schultze het loodje, de man aan de keyboards bij fusion jazz groep Passport, ik ging dus van wal met Lifelike van Passport, goed begonnen is half gewonnen noemen ze zoiets.


Rolle bracht Walk The Nile van het Noorse Elephant9 mee, heerlijk psychedelische rockerige jazz, één van die gasten zit ook bij Supersilent.


De Serviër Boris Kovač was de volgende aan de beurt met zijn bizarre Ritual Nova, één van de eerste cd's die ik lang geleden kocht bij Marc "dune".


Helemaal in de traditie hier gingen we een totaal andere toer op, Joost bracht Misty Trio mee, een "trio" waar hij zelf de helft van uitmaakt, alhoewel dit  schijfje uit 1997 stamt klonk hun Hypnotik Interference from Outer Earth heel eigentijds.


Isidore Genois breidde daar Kasket aan, twee Engelse dubstep wizards, vooral het nummer Keep You Near viel in de smaak, hier geven ze het gratis weg:
Verder ging het, maar eigenlijk niet zo ver want daar kwam ARtroniks met enkele nieuwe puike tracks.
Van de appel terug naar de boom met een track van Isidore Genois zelf in samenwerking met Peter De Backer en Carl Deseyn:Session Nr1, dat nummer maakte deel uit van een live gebeuren enkele jaren geleden op het koertje bij Marc van Dune Records Gent, het klonk als een tune die Global Communication vergeten opnemen was.

László Hortobágyi mocht dan van leer trekken met enkele occulte deuntjes uit de cd's *Traditional Music Of Amygdala & *6th All-India Music Conference.

Meer info:
http://www.discogs.com/artist/L%C3%A1szl%C3%B3+Hortob%C3%A1gyi

Joost had de Spanjaard Max Corbacho meegebracht, wie de woestijnmuziek van Steve Roach weet te waarderen zal dit ook wel kunnen pruimen.
Coil mocht onze avond verder opvrolijken met een paar tracks uit Music To Play In The Dark I & II.

De gitarist van Godspeed You Black Emperor, Efrim Manuel Menuck trok dan van leer met een paar tracks uit zijn solo cd  Plays "High Gospel", best genietbaar schijfje, onnodig te vermelden wie dit meebracht Glimlach.

Tijd voor wat camp moet Isidore G.gedacht hebben en de Apple stootte achtereenvolgens de Brazilliaan Luiz Bonfá en de Hong Kongse Frances Yip uit, de aanleiding was Gotye die van beide een sample op zijn Making Mirrors gebruikte, die werd dan ook nog maar es gedraaid.

Bijna afsluiten deden we met Joe Goddard van Hot Chip, het nummer Gabriel bracht ons stillaan naar de klassieker en dat was deze keer Expedition Extra (1983) van Kristian Schultze, een elektronische nogal abstracte plaat destijds uitgebracht op het Erdenklang label.

http://www.discogs.com/Kristian-Schultze-New-Expedition-Extra/release/770088
Antelias Musical Terveisiä

Bakerman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten